Lucruri garantate o viata

Tot stau si ma uit la un site de care am auzit astazi, care recenzeaza tot felul de produse garantate o viata http://garantie-a-vie.net/  Problema e ca majoritatea vin din America, nu stiu cit esti de cistigat cind returnezi un produs, cred ca taxele postale sunt destul de piperate.

Mi-au luat ochii hainele Patagonia, la care ai 100 de ani 🙂 ca sa returnezi un produs pentru rambursare sau reparare. O fi costind o avere, dar eu sunt persoana care ma atasez de cite un obiect vestimentar si il port ani si ani la rind. Am o jacheta de iarna care sa tot aiba vreo 12-13 ani, iar vara asta cu greu am reusit sa port si alte sandale in locul celor cumparate in 2006. Poseta pe care o port are si ea 10 ani . Nu va imaginati ca intre timp nu am cumparat si alte jachete , posete sau sandale ca se le inlocuiesc , dar fac ce fac, si tot la cele vechi revin.  Le repar, le schimb fermoarul , sandalele merg la pantofar , iar eu continui sa le port.  Ba mi-am pierdut destul de mult timp sa caut pe internet sandale sau jacheta identice cu multiubitele mele. La fiecare tirg de vechituri am o mica speranta ca o sa dau peste ele in versiune mai noua (ca doar asa uzate ca ale mele sigur nimanui nu i-ar da prin cap sa le puna in vinzare). In fiecare an sper ca firma producatoare fabrica ceva identic. Deci eu sunt clienta ideala pentru firmele care garanteaza lucruri o viata. Iar sotul si fiul sigur ar fi si ei clienti la fel de buni ca mine.

Unde mai pui ca e ecologic sa repari si nu sa arunci. Daca toata lumea ar face ca mine, firmele de haine ar da faliment. De fapt daca toata lumea ar face ca mine, multe firme ar falimenta, nu numai cele de haine.

Si tot produse garantate pe viata sunt cele din gama de lingerie Evernew de la sloggi. Inca de acolo n-am cumparat nimic, desi pretul e accesibil.

Rucsacurile Eastpack sunt si ele garantate 30 ani, dar la vremea cind le-am cumparat copiilor, n-am stiut, deci n-am pastrat bonul.

O tigaie si vasul de fonta pe care le am sunt si ele garantate 25 ani.

Voi ce produse garantate, daca nu 100 ani, dar cel putin citeva zeci, stiti sau aveti?

 

 

 

 

62 réflexions sur “Lucruri garantate o viata

  1. ieri citeam articolul asta – http://www.frugalwoods.com/2017/09/25/why-i-mostly-disagree-with-buy-it-for-life/ , azi il citesc pe al tau 🙂 doua puncte de vedere diametral opuse

    eastpack avem si noi 🙂 scrie pe eticheta ca are 30 de ani garantie, avem serial number, desi sper sa nu recurgem la el
    si electrocasnicele care sunt samsung si au 10 ani garantie (pt motor) si aspiratorul miele tot cu 10 ani garantie…. si cam atat 🙂

    Aimé par 2 personnes

    1. Prea scumpa, desi e de calitate si o folosesc de citiva ani.Dar daca citesti comentarile de la articolul cum mi’am deplastificat bucataria, cineva mi-a spus de o firma românească, acum as lua de la ei daca ar fi de luat. Dar fonta, dupa parerea mea isi face toti banii, chiar si cand faci gem se vede diferenta dintre cratita de inox si fonta.

      Aimé par 1 personne

  2. bunica mea avea o tigaie de fonta in care facea niste placinte super, o avea de vreo 20 – 30 de ani fara garantie pe vremea acea. Eu cred ca tot ce e facut dintr-un material de calitate ( bumbac, in, piele, inox, fonta ) intretinute corect pot dura multi ani chiar si fara garantie.

    Aimé par 2 personnes

  3. Da, nici tigaia mea de fonta n’are de ce sa se strice, doar daca o scap pe jos 🙂 Cratitele da, ca sunt emailate. Acum as lua neemailate.
    Iar tava pe care o iubesc cel mai mult e una de tabla, mi-a dat-o mama, are in jur de 50 ani. E antiaderenta din cauza utilizarii.

    J’aime

  4. Au parintii mei o cratita din fonta emailata de 45 de ani, a mai sarit din email dar e foarte buna si pare cu folosinta eterna 🙂
    Si la fel au tigai din tabla neagra, acum lumea le evita pentru ca se gateste cu grasime in ele, dar nu se strica, si tavi de prajitura si cozonaci, tot din tabla. Toate au 45 de ani, adica le au de cand s-au casatorit 🙂
    Si mai au vase din sticla de Jena, de vreo 40 de ani, daca nu le spargi te tin tot cateva vieti. Sincer, nimic din ce e la moda acum nu mi se pare comparabil ca rezistenta.

    Aimé par 1 personne

    1. Da, si mie tava din tabla mi se pare fara moarte. Eu mi-am schimbat tigaile cu tabla sau fonta, sunt f multumita.
      Vase de Jena cred ca nici astea nu-s ce au fost, mie mi s-au spart doua(pe rind) in bucati din senin, fara soc termic, fara nimic. Am luat una in loc cica garantata 10 ani, am avut grija sa tin bonul 🙂 In rest le-am inlocuit cu tabla.
      vasul roman in schimb mi se pare si el de folosinta vesnica, al meu are vreo 15 ani, e innegrit si de mult e antiaderent, cred ca numai prajituri ce n-am copt in el.

      J’aime

      1. Cu hainele e alta poveste… Eu ma uit la material si mai putin daca se poarta modelul, adica sa imi vina bine si sa ma simt eu bine imi e suficient, dar in jurul meu cam toata lumea merge pe principiul sa fie la moda acum, nu conteaza ca e de proasta calitate, ca imi iau altceva la anul.

        Aimé par 2 personnes

      2. Asa este. Totul a devenit o industrie de facut bani. Nu mai exista cinste nici macar din partea medicilor (care se joaca cu viata oamenilor). Totul pare sa se reduca la bani. Mai rar oameni adevarati… Divaghez, asa ca ma opresc. Poate ma « racoresc » la un alt post de-al tau. 🙂

        Aimé par 1 personne

          1. Asa este, si doctorii la care merg eu de ani de zile sunt deosebiti, doar ca a trebuit sa ii caut pana sa-i gasesc pe acestia… Cei de la spitalele private sunt mai amabili si au alta abordare, eu vorbeam de majoritatea celor de la spitalele de stat. Se simte diferenta. Ma bucur si ca esti o persoana pozitiva, asta iti va face viata mult mai frumoasa! 🙂

            Aimé par 1 personne

  5. Doar Victor Inox.
    Sandalele care le-am purtat 3-4 ani la rand pana s-au tocit au fost singurele sandale, nu le-am inselat sa iau altele :D.
    La tigaia de fonta, e din aia de nu lipeste? dati si mie un link ca am luat una de inox, si … o evita astia din casa.
    Si la chiloti si sosete m-as uita tot pe viata.

    J’aime

    1. Nu lipeste ca la inceput o tot ungi, se face antiaderenta. Eu am una de clatite si una de pancakes. Marca skeppshult. dar acum as lua una de fier deBuyer, cum si am de fapt, doar ca nu-i de clatite. Inoxul nu conduce caldura ca fierul sau fonta, plus ca nu se face antiaderent.

      J’aime

      1. m-am uitat pe net la deBuyer, nici macar nu sunt asa de scumpe – o tigaie de 26 cm e 30 Euro si are 2 ani garantie

        cred ca o sa imi iau si eu 🙂 am fost convinsa imediat de descriere

        « poêle robuste d’un diamètre de 24 cm
        Fabriquée en fer 100% naturel
        Finition à base de cire d’abeille organique
        Respectueuse de l’environnement, recyclable et fabrication sans produits chimiques
        Convient pour toutes les sources de chaleur (dont induction et four) »

        J’aime

        1. Da, eu sunt f multumita. Am una micuta (cred ca 20 cm) si una mare cu pereti inalti pe care o folosesc si pe post de wok. I-am luat fiului una micuta, asa ca am inceput s-o folosesc ca sa i-o fac antiaderenta, deja dupa citeva omlete si niste pancakes, e perfecta. Eu nu ma mai complic sa tot fierb in ele coji de cartofi sau sa tot le incalzesc pe foc, ci doar o incalzesc cind e noua pina fumega, o sterg bine si apoi da-i sa mearga la gatit. La asta am folosit la prima incalzire ulei de in, ca cica fiind sicativ, se face o pojghita mai buna. Si uite ce zice tanti asta (pe care o ador, cred ca am mai pus link cu blogul ei) despre cum face ea http://www.dumieletdusel.com/archives/2010/01/12/16489771.html

          J’aime

        1. Nu, nu trebuie sa faci nimic, doar ca o ti se cam prinda, dar nu neaparat. Daca faci carne de ex iti ramine lipita de tigaie pina in momentul cind s-a prajit, atunci se desprinde citeodata fara nici o problema. …Fara ulei, de acord…dar ce bun e un steak facut in unt!!

          J’aime

        2. eu am dat-o la Oxfam pe cea de inox, din acelasi motiv ca nu se atingea nimeni de ea, inclusiv eu; ba mi-am luat una de teflon in schimb (!!!)
          insa acum, cu explicatiile Elenei si ale tantii mai ca ma bate gandul sa le schimb (iar!)

          J’aime

          1. Ia pentru inceput doar una si vezi cum e.
            Eu si tava de tarta si forma de baghete le-am luat de la ei. Cu tava singura problema e cind duc cite o tarta cind mergem in vizita si trebuie sa fiu pe faza sa nu apuce gazda sa-mi spele tava cu detergent 🙂

            J’aime

    1. la restaurant gastronomic unde am vizitat bucataria, gateau doar in tigai din astea. Si eu imi doresc de mult, dar parca n-as da atitia bani. Desi am fost odata intr-un magazin de ustensile de bucatarie de calitate si sotul era gata-gata sa ma convinga.

      J’aime

    2. Acum n-am altceva mai bun de facut decit sa ma uit pe sit-ul tau 🙂 (Astea si papetariile sunt magazinele mele preferate .)Am vazut ca si produsele Staub sunt garantate 30 ani. Si mi-am adus aminte ca pe vremuri cind eram in cautare de tigaie, citisem de bine de cele de inox Fissler.

      J’aime

  6. Eu am un set mic ( o ulcica 1,5 l, o oala de 4,7 l, o cratita de 2,7 l, o sita de fiert la abur ) de la zepter, nu are tigaie, e garantat verbal pe viata, o sa ma uit in acte sa vad care e garantia scrisa ! Am 2 tigai de ceramica (cumparate din supermarket) de citiva ani si inca sunt bune, nu mi-a dat garantie la ele ! Am avut doua tigai de tabla neagra, ce rau imi pare ca le-am aruncat, in una prajeam cartofi,carne,cirnati chiftele etc. iar in cea mica prajeam clatite !

    J’aime

  7. Am reusit sa prajesc in tigaia de inox fara sa se lipeasca. Dupa ce eram pregatita sa o dau, am citit aici la voi si am zis: domnle, o dreg eu cumva!! Si google nu m-a lasat la greu, pe un site americanesc am gasit cum sa o dreg: am pus un strop de ulei (camjuma de lingurita) si uns-o peste tot (cu dejtele ca ma grabeam), apoi am incins-o bine pana la 180gr (temp. de fumegare a uleiului, iese fum), se ajunge in 1-2 minute. lasat oleaca la racit si sters cu un servet de hartie (sacrilegiu pt ecologista din mine) si apoi pus iar pe foc si in 30 secunde am pus bucatile de somon. Si capac. Dupa cateva minute am intors MINUNAT!!! a iesit MINUNAT! Am si poze 😀 😀

    Nu pot sa le am pe toate 100%: si fara ulei si tigaie de inox si nici prinse de fundul tigaii, dar zic ca e bine, e aproape perfect 😉 si ma multumesc cu nivelul asta.

    Aimé par 1 personne

  8. Bună! Citisem însemnarea când ai publicat-o, dar n-am avut vreme să-ți scriu.
    Calculatorul meu e de când eram la facultate, de 13-14 ani. Încă funcționează perfect. E drept că nu-l mai deschid prea des, în ultimii 3-4 ani stau pe tabletă. Dar pt. scos pozele pt. blog tot la calculator recurg.
    Am avut o pereche de cizme de piele. Le-am purtat 8 ani, sezonul rece. În primăvara asta mi-am călcat pe inimă și le-am aruncat. Deși nu erau rupte, ci doar f. uzate.
    Am un calculator mic de buzunar, din acela de socotit, de vreo 25 de ani. A fost al mamei și mi l-a dat mie când eram la școală. Încă merge perfect, nu a tb. să-i schimb bateria niciodată.
    Un hanorac tricotat, de vreo 15 ani, eram la facultate. Arată perfect, încă îmi place.
    Oale de inox n-am, n-am cumpărat niciodată, citisem la un moment dat că ar schimba gustul mâncării și că nu-s foarte bune. Însă am 2 oale de lut, una mică și una mare, de mulți ani. Le folosesc cu drag. Și mai am un vas jena de mulți ani, dar nu-l mai folosesc prea des.
    Toasterul și robotul mic de bucătărie le-am cumpărat când ne-am mutat împreună în Buc., în urmă cu mai bine de 1 deceniu.
    Mașina de spălat rufe…

    Mai sunt lucruri fără moarte: marsupiul ergonomic din bumbac organic, în care i-am purtat pe copii. Nu m-am îndurat să-l dau, deși nu o să-l mai folosesc. Trotinetele și bicicletele…

    Aimé par 2 personnes

  9. Am două cratițe, una mare și una mai mică, și o tavă de băgat la cuptor din fontă. Au fost ale bunicii mele și le-a primit la nunta ei în anul 1929. De atunci au fost folosite în familia mea în fiecare săptămână și încă rezistă 🙂 Cu siguranță le va putea folosi și fiica mea numai să nu facă nazuri pentru că nu mai arată prea bine.

    J’aime

    1. ce fain! si eu te invidiez! Astea sunt lucruri facute temeinic, nu cu formula schimbata an de an pentru a ieftini reteta si a ne face dependenti de cumpara iar iar ca nu functioneaza bine si nici nu rezista mult.

      Ia sa imi caut pe la vechituri si eu niste oale din astea….

      J’aime

      1. Eu am ronneby bruk, 2 tigai care cred ca o sa traiasca mai mult decat mine, si mi-as mai lua o cratita ceva mai adanca pt mamaliga. Nu-ti lua de la vechituri ca muncesti la ele sa le cureti, arzi, asezonezi, iti blestemi zilele. Astea noi doar le speli si le ungi cu ulei inainte de prima folosire si arata si fain

        Aimé par 1 personne

Laisser un commentaire