Fiabilitatea aparatelor electrocasnice si alte lucruri din revista consumatorilor

De mult timp n-am mai fost miercurea la biblioteca sau n-am avut timp de citit reviste. Insa azi am citit una din revistele de consumatori si am retinut cele ce urmeaza.

  • In primul rind un articol despre fiabilitatea marcilor de aparate electrocasnice.

S-a facut un studiu despre subiect, trimitind un chestionar utilizatorilor si intrebindu-i cit sunt de multumiti de produsele achizitionate in ultima vreme si daca au avut probleme cu ele. Au avut aproape 5000 de raspunsuri. In functie de procentul utilizatorilor care n-au avut probleme si care au fost sau nu multumiti, fiecare marca a fost notata. Pentru fiecare categorie de produse electrocasnice s-a facut un clasament al marcilor in functie de fiabilitatea lor.  Cum toate aparatele studiate sunt facute pentru utilizarea pe termen lung, e interesanta comparatia . E de remarcat, comparativ cu anchetele anilor precedenti, ca produse recente inseamna de fapt fiabilitate mai mica, deci sanse mari sa nu fie asa de durabile ca si cele cumparate mai demult. Nu ma mira deloc.

Masinile de vase cele mai fiabile s-au dovedit cele de la firmele Bosch, Siemens si Beko. Cele mai proaste: Brandt, Electrolux si Whirlpool.

Masinile de spalat rufe. Aici conduc detasat firmele germane: Miele, Bosch, Siemens, urmate de Electrolux. La coada Hotpoint-Ariston si Candy. Cele Miele sunt primele, dar si pretul lor e pe masura.

Aspiratoare: Miele conduce detasat, urmat la distanta de Moulinex, Tornado si Dyson. Marca cea mai prost notata e Philips.

Roboti de bucatarie: Cel mai fiabil e Kitchen Aid urmat de Magimix. La coada clasamentului e Thermomix (cel care costa o avere si le face pe toate) urmat de Kenwood.

Frigidere: plutonul fruntas e alcatuit din Bosch, Siemens si Beko, la coada e Hotpoint-Ariston.

  • Tot din revista am aflat ca un e-book-reader incepe sa devina mai ecologic decit cartile tiparite doar dupa ce e folosit timp de 21 ani, pentru 6 carti descarcate anual. Nu imi cereti amanunte, ca n-am priceput nici eu daca un numar dublu de carti pe an il face sa devina ecologic in doar 10.5 ani. Teoria asta o citisem pentru brazii artificiali, care ar trebui pastrati minimum 20 ani ca sa rivalizeze cu cei naturali din punct de vedere al impactului ecologic. Ceea ce m-a linistit, ca eu brad artificial n-o sa iau, cit oi fi de ecologista.
  • Din cele 114 de modele de gablonturi (analizate de Directia Concurentei, Consumului si Represiunii Fraudelor), o treime au fost interzise vinzarii, fiind considerate periculoase pentru sanatate din cauza continutului mult peste limitele admise de metale grele (plumb, cadmiu, nichel). Deci atentie daca purtati asa ceva!
  • Sfat pentru cine isi cumpara bilete la un concert si apoi le afiseaza mindru pe FB. nu le mai aratati public: cineva rau intentionat le poate imprima si se prezinta la concert unde ii sunt scanate, asa ca proprietarul lor se poate trezi ca nu mai e primit la concert daca « hotul » a trecut pe acolo inainte.
  • Multe masini au probleme grave din cauza … rozatoarelor (rod firele electrice). Pe locul intii pe podiumul masinilor cele mai afectate sunt (de departe) Renault-urile.
  • Testul revistei pentru apele micelare (efectul lor cit si compozitia « curata ») a dat ca favorite apele Bioderma si Avene.  Restul nu le-am mai notat, stiu doar ca L’Oreal era pe la coada.

 

 

33 réflexions sur “Fiabilitatea aparatelor electrocasnice si alte lucruri din revista consumatorilor

  1. Eu din ce am auzit, Beko este considerat a fi un brand destul de prost pe toate segmentele. Despre Bosch si Miele se stie ca sunt cele mai bune. Miele nu e foarte popular in Romania, probabil pentru ca este mai scump si nu multa lume si-l poate permite.

    Aimé par 1 personne

      1. Probabil pentru Romania sunt concepute diferit, la fel cum sunt si autoturismele. Pentru vest calitate mai buna, pentru est mai proasta. Am mers in magazinele fizice sa-mi caut masina de spalat rufe si in ambele situatii (si la Carrefour si la Altex) mi s-a spus ca cele Beko nu sunt chiar atat de bune.

        J’aime

  2. Eu mi-am schimbat toate electrocasnicele cand m-am mutat, acum 9 ani, si inca merg perfect, sper sa nu cobesc 🙂 Frigiderul este Beko si e foarte bun, masina de spalat haine Candy si la mef merge fara sa fi facut vreodata figuri. Si robotul e Kenwood, el are numai vreo 5 ani. Cea de vase, sincer nu stiu, e no-name. Si am un mixer vertical care merge de vreo 15 ani. A, si masina de spalat haine pe care am avut-o inainte, de 19 ani cumparata de la second, nu stiu varsta ei, inca functioneaza perfect acolo unde este, o Whirlpool. Si la fel un frigider Arctic cumparat tot de 19 ani, merge perfect la noua lui gazda.

    J’aime

    1. Robotul meu Kitchen Aid s-a stricat cit era in garantie (nu grav, nu puteam sa-i schimb paleta) iar sistemul de prindere a vasului mi se pare de proasta calitate. Deci nu stii niciodata peste ce dai, ca si in clasamentul lor fiabilitatea cea mai mare nu era niciodata 100%.

      J’aime

  3. Beko e in concern cu Artic, aceeasi Marie doar mai « elegant » si mai multa reclama. Dar confirm, aud multa lume ca aparatele noi sunt mult mai sensibile…
    Am masina de vase Wirlpool. Confirm – proasta. Are 1 an juma.
    In subsolul blocului sunt masini de rufe Miele. Confirm fiabilitatea.
    Aspirator avem ceva no name. Are cateva luni, sa vedem ce zice pe viitor, nu trage tare dar e cu baterie fara fir si asta face toti banii dati pe el la Lidl.
    Robot de bucatarie – keennwood. Are 8 ani, philipsul de dinainte a tinut 3 ani juma (garantia era 3). Deci na.
    Frigider (cred) Whirlpool. Ok, are 6 ani, parca marginea aia izolanta nu mai sta perfect dar asta e singurul defect de reprosat.

    La ebook inteleg ca eficienta este dupa 6 carti pe an x 21 ani =126 carti descarcate. Noi am descarcat deja cateva sute :D, inceput si neterminat multe, etc. Oare au estimat ei cat timp si poluare consumam noi cu mersul in librarii?? :)))) – am redus la 2-3 ori pe an 😀 si asta cand sotul ma asteapta de la cumparaturi :D. Sau cat de greu am mutat cartile din aprt. in aprt? 😀 😀 sau cat de greu ne decidem ce sa citim si ce nu….
    Brad artificial – am. Citii asemanator cu ce zici. Cum noi il tinem cateva luni impodobit si ca nu aspir ace si ca scapatul de ace ma scoatea din minti si asta e o chestie nepretzuita, zic scot mai repede afacerea decat au calculat ei :)))). Oare ei au calculat energia de al cumpara, arunca, si curatatul periodic al acelor? 😀 😀 :D.

    O sa imi iau si eu o apa micelara (bioderma, daca ai zis). Asta daca nu ai vreo reteta testata sa fac acasa 😀

    J’aime

    1. Eu am aspirator Mièle dupa ce am vazut intr-un apartament de vacanta ca mi-a aspirat fara sa vreau sosetele 🙂 De rufe si vase tot asa, Miele vazute in Germania, de cea de vase nu-s super-multumita. Frigider Bosch in schimb foarte, foarte nemultumita. In Romania ne-am luat frigider Arctic de vreo citiva ani.
      Apa micelara nu folosesc, dar iau pentru fiica-mea. Eu nu folosesc decit liniment sau apa florala.
      Brad artificial nu vreau ca nu-mi plac lucrurile artificiale, as zice ca imi place mirosul, dar astia de aici sunt frumosi dar nu miros.

      J’aime

        1. Teoretic situatia produselor agroalimentare se va rezolva. Asta datorita poloniei si ungariei, la noi nici macar nu s a investigat … poate se va reglementa si situatia produselor electrocasnice, nu as vrea sa ma intorc cu cate un aparat cand mai plec din tara :)))

          Aimé par 1 personne

  4. neaparat sa zic ca acum 6 ani eram in chirie intr-un aprt. aranjat acum 40 ani. Masina de spalat vase de acolo era mai batrana ca mine, si cand s-a desurubat o balama la dulap in bucatarie am citit cu stupoare: Made in RDG. Mai de calitate decat orice avui nou in celelalte case!!! . Fara sa fiu baba nostalgica, da, multe produse alta data se faceau de calitate!!

    J’aime

  5. Mi-ai amintit ca parintii mei au o rasnita de cafea electrica de prin 1975 si o folosesc si acum la zahar pudra si la macinat condimente, am si eu una de aceeasi varsta venerabila si o folosesc tot asa + cafea din cand in cand, si au un robot de bucatarie de pe la inceputul anilor 80, toate din RDG. Daca merg noi nu am simtit nevoia sa le inlocuim 🙂 si au un mare plus: cablu de nspe metri, le poti plimba prin casa cat vrei.

    J’aime

  6. A, si frigiderul l-am ales Beko pentru ca era singurul care se incadra in criteriile mele: frigider si nu combina, no frost si la congelator nu numai la partea de frigider, congelatorul sus ca umblu mai rar la el si imi trebuie scaun la inaltimea mea 🙂 la frigider nu imi convine toata ziua buna-ziua sa ma cocot pe scaun pentru raftul de sus, si mai era si argintiu. Stiu, multe pretentii, am cautat o vreme.

    Aimé par 1 personne

  7. Bosch-ul meu o fi primul pe lista, dar am prins un exemplar prost. Toata ziua gasim cite o balta de apa sub cutia de legume (se face saptaminal daca nu actionam). Ne-am prins ca apa ajunge acolo pentru ca nu se scurge pe gaura aia facuta pentru asta, pentru ca in jgheabul de scurgere se face gheata…in ciuda no-frost-ului afisat. Si mi se pare mult mai umed decit frigiderul dinainte.
    Noi l-am ales pe ala care avea cutia de legume cea mai mare si congelator jos, ca daca e sus n-are sertare. .Ai congelator separat sau nu folosesti ?

    J’aime

    1. Nu am congelator de-ala separat, pe aici ii zice lada frigorifica. Frigiderul are un congelator mare, cu 2 compartimente, in partea superioara, suntem numai doi si ne ajunge. Porc nu tai, legume si fructe prefer sa pun la borcan, oricum nu prea multe, astea congelate nu m-au convins. In rest, magazine se gasesc destule, nu fac stocuri mari ca nu are rost. In momentul asta am in el doua pungi cu carne de porc, una cu pulpe de pui, una cu un os afumat, trei pungi cu dovleac copt, cateva pachete de unt, doua pungi cu cas cumparat de la tara, una cu dovlecei si una cu mazare, un pachet cu foi de placinta si drojdie cubulete. Am facut inventarul, asta e tot dar nu e complet plin. Si e in partea de sus, cum spuneam, inaltimea mea… deh, m-am nascut in vremuri de criza 🙂

      J’aime

  8. Am si eu ceva care a cedat repede, aparat de curatat cu aburi, sotul l-a cumparat, el l-a folosit, nu mai stiu cat a tinut dar cred ca doar cat garantia, a mai cumparat unul si a patit la fel. Au fost no-name, e adevarat, dar acum nu mai vrem nici cu nume ca nu mai avem incredere.

    J’aime

    1. Al meu de la Lidl spala f bine, eram tare incintata dar s-a stricat cit era in garantie(cred ca 2 ani), n-am avut probleme cu reparatul, insa dupa citiva ani s-a stricat de tot. Apoi mi-am luat in loc unul Karcher, de care n-am fost deloc multumita (mi s-a parut mult mai greu de manipulat si mult mai putin eficace decit cel dinainte). L-am vandut dupa citeva luni, ca nu mai aveam de fapt nevoie de el: fetita nu mai era bebelus, nu mai aveam nici pisica, deci spalatul cu aburi nu-si mai avea rostul.

      J’aime

  9. Eu sunt fixata pe Arctic, am frigider cu congelator sus, aragaz, masina de spalat. De toate sunt multumita .Le am din 2012. Cele vechi le-am dat retur si am obtinut pret mai mic la cele noi ! Aspiratorul e Samsung, sunt f. multumita , îl am de prin 2008. Am un mixer din 1979, l-am cumparat din Bulgaria, functioneaza perfect, la fel si storcatorul de fructe. Nu am robot, nici masina de spalat vase, nici aparat de curatat cu abur. Apa micelara folosesc de la Gerovital, e foarte buna, are inclus în ea acid hialuronic.

    Aimé par 1 personne

Laisser un commentaire