Unde-s blugii de altadata?..

De ceva vreme blugii mei dau semne de imbatrinire. Am mai multe perechi , in diverse stadii: cand cumpar unii noi, « de eleganta » cum ar veni, restul regreseaza cu o treapta. Cei de la coada ori ajung la gunoi ori la mers la padure. Cand deja am mai multi de padure, ii triez si mai elimin din ei.

Cum perechile mai noi se strica mai rapid decit pe vremuri, mi-am spus ca de data asta o sa caut unii seriosi, de bumbac, sa ma tina mult si bine. In ultimii ani, mergeam la un magazin din apropiere, un outlet al unei marci cunoscute, incercam niste perechi, apoi ii luam pe cei care-mi stateau bine si plecam. Am incercat sa fac si acum asta, dar nu m-am putut hotari sa cumpar  niste blugi ca niste colanti, plecasem doar sa cumpar pantaloni, nu ciorapi. Daca vezi blugii de acolo, zici ca isi trag originea din colanti pentru balerini, nu din pantaloni pentru taietori de lemne. Am concluzionat ca fiind un outlet, magazinul  vinde tot felul de perechi nevandabile, de unde aspectul si materialele sintetice.

Asa ca am hotarit sa merg la un magazin adevarat, dar inainte, sa consult putin oferta pe internet. Si ce-mi vad ochii? Pe site doar colanti , ca blugi mi-e greu sa-i numesc. Si mare parte din ei rupti in genunchi sau prin diverse locuri. Am prin preajma un liceu, asa ca am avut ocazia sa vad parada blugilor astia prin zona. Fetele, saracele, grase sau slabe, inalte sau scunde, toate cu pantaloni mulati. La mare parte din ele ma uitam cu mila si ma intrebam daca n-au pe acasa o mama, o sora, ceva, sa le spuna ca arata ca vai de ele in pantalonii aia. Iar iarna, cand a inghetat sau a nins , ma uitam cu groaza la genunchii lor dezgoliti in pantalonii astia gata rupti. Pe vremea mea, pantalonii se aruncau sau se cirpeau cu grija. Nu-mi spuneti ca nu stiu ce-i moda, desi ati avea dreptate:) Dar mai sunt si altii cu idei invechite ca ale mele. La liceul baiatului, pantalonii rupti erau interzisi, iar cuiva care a venit cu asa ceva i s-a dat ac si ata sa-i carpeasca inainte de a intra la ore. Imi imaginam ca blugi de-astia s-or fi gasind la magazine pentru tineri, dar n-au impanzit chiar asa toate magazinele.

Iar materialele la blugii astia de tip nou cred ca l-ar face sa se rasuceasca in mormant pe Levi Strauss. Poliester, elastan, lyocel, elastomultiester, viscoza.

Acum, cand mi-am revarsat of-ul, am descoperit ca exista si blugii de altadata, pentru nostalgici ca mine: modelul emblematic, de unde a inceput totul, vorba firmei producatoare. Doar ca mi se par prea « clasici ». Presimt ca va fi o lunga cautare pentru mine. Voi ce parere aveti de moda asta noua? Sau o fi mai veche, dar am ignorat-o…

 

 

 

 

21 réflexions sur “Unde-s blugii de altadata?..

  1. Asta vad si eu pe strada zi de zi, in magazine nu caut deloc, dar strada o vad din plin. Ba vad si baieti in asemenea colanti, nu mai zic nimic… Si gleznele goale cu blugii-ciorap si adidasi (sau chiar tenisi) la -18 grade saptamana trecuta). Rosii-vineti, dar la moda. Eu una nu port ca nu-mi sta bine, mica si cateva kg in plus, repartizate mai ales pe la picioare, dar vad destule ca mine si mandre de tinuta lor.
    Imi mai gasesc blugi pe placul meu in sh, e si singurul loc unde mai caut de o vreme asa ceva.

    Aimé par 1 personne

  2. Un singur cuvant am de spus: Mustang 😁
    Am si albastri si negri, o croiala care ma avantajeaza pe mine, un fel de cigarette, adica vin pe picior, dar nu mulati. Is buni si trainici.
    Am si eu rupti o pereche, dar nu ies cu ei sa ma vada lumea care ma cunoaste :)))) ii port cand ne plimbam in alte orase/tari sau ma simt mai wild (gen la stadion 😁)
    Eu am vazut azi o fata cu ciorapi, ciorapi negri prin care se vad chilotii si se vedeau! M-am sters la ochi, am zis ca eh, se mai intampla sa ti se ridice fusta pe sub geaca, dupa aia am mai vazut una, tot in ciorapi :))) ce sa zic, si baietii umbla intr-un fel de pantaloni de trening cu fundul lasat :))) dar daca te uiti la poze de acum 10-20 de ani si vezi blugii aia cu talia pana in gat, fara nici o forma… Nah, fiecare generatie cu fixurile ei

    Aimé par 2 personnes

  3. Sunt blugi fabricati in Franta, cauta pe net…. mi-am amintit ca am vazut un reportaj in care se vbea de fira asta; mergeau pe stilul clasic din cate imi amintesc si preturile nu erau mai mari decat ai clasicilor mentionati de tine

    Aimé par 2 personnes

    1. Mersi, o sa mai caut.
      Am dat eu de o marcă echitabilă, scumpă , dar blugii tot tip ciorapi sunt.
      Mi-am gasit odată niste pantaloni f faini la magazinul de golf, dar n-aveau talia mea, ci cu un număr in plus 😦

      J’aime

  4. Marca mea preferata e Lee 😃 cei cu talie normala, cu cei tu talie joasa nicidecum nu am reusit sa ma inteleg cu ei. Cat despre blugii rupti si cu gleznele la aer’ cand vad baiatul in fiecare dimineata imi spun ca sunt batrana ca greu ma abtin sa nu i zic ceva baiatului.

    Aimé par 1 personne

  5. Si mie imi trebuie o pereche noua de blugi. Din astia rupti pe la genunchi si cu franjuri la glezne nici sa nu aud. Si daca nu gasesc ce blugi imi plac mie, imi cumpar pantaloni cu o croiala care ma avantajeaza si cu asta am rezolvat problema

    Aimé par 1 personne

  6. Eu ce sa zic, nu imi mai bat capul deocamdata. Am trecut la blugi de gravide :)) Mie imi plac blugii din comert, insa cei rupti exagerat mi se par urati. Materielele sunt nasoale, cred ca in second hand gasim materiale mai ok.

    J’aime

  7. O ruptură în genunchi, treacă de la mine… nu mă deranjează să văd pe stradă, dar când pantalonii sunt sfâșiați de ghearele unui urs de sus până jos mi se pare ridicol.
    Ca model accept orice începând de la blugii evazați în stilul anilor 70 până la ciorapii de care ziceai dar numai dacă se potrivesc cu silueta. Fetele tinere oare nu se mai uită în oglindă când au 80 de kile și li se văd toate șunculițele?? mă întreb de ce nu își pun niște blugi drepți, clasici, care să le ascundă imperfecțiunile. Dar, na, poate chiar am devenit o babă comunistă 🙂

    J’aime

    1. Sa stii ca m-am gandit la asta si cred ca saracele fete sunt victimele industriei modei, ca doar se duc in magazine si acolo dau numai peste blugi de-astia de tip nou , asa ca iau si ele ce gasesc. De fapt oriunde te uiti acum, chiar daca nu-s cioraposi suta la suta, fundul si coapsele tot le muleaza, asa ca nu prea ai cum sa scapi 🙂

      J’aime

  8. Uite sunt si eu o data de acord cu tine. Astia numai blugi nu sunt. De fapt, nici nu prea se mai pot numi haine. Mie mi se pare si mai haios iarna, cand vad cate o diva cu fundul pe afara, iesit din blugii cu talie ultra-joasa, cu genunchii goi din pricina gaurilor de designer, dar cu haina de blana, manusi si un fular imens infasurat in jurul gatului.

    Aimé par 1 personne

Laisser un commentaire