Decoratiuni cu praf de creta pe geamuri si alte decoruri de Craciun

Anul asta ne-am activat  si am cumparat Blanc de Meudon, care e de fapt praf de creta (carbonat de calciu). Auzisem de cativa ani ca pe langa alte utilizari (curatatul obiectelor din metal, argint, cupru, pigment) se foloseste pentru pictatul pe geamuri. Pentru asta l-am cumparat, la insistentele fetei.

Cum se foloseste praful de creta pentru pictat geamurile ? Extrem de simplu. Se dilueaza in apa, pana iese o pasta usor curgatoare. Apoi se picteaza pe geam, folosind o pensulă.

Asta e ce am pictat eu, in viteza, dar sigur se pot face lucruri mai frumoase. 20181221_154934.jpg

Fata a pictat  cu spor geamurile de la balcon, acolo are o gramada de loc sa se desfasoare. Se poate picta si pe oglinzi, pe pahare, in general pe lucruri din sticla , pe usi…

Si stiti care e partea buna? Alta utilizare traditionala a prafului de creta este … curatatul geamurilor. Asa ca atunci cand o sa ne saturam de ce am pictat si curatam , impuscam doi iepuri dintr-o lovitura… Si de cand am scris articolul, am spalat castronul cu  » vopsea », asa ca am folosit restul solutiei ca sa curat robinetul. Rezultatul e peste asteptarile mele: fara nici un efort,  inoxul s-a spalat perfect si luceste. Am trecut apoi la geamul de la dus, il spala, nu perfect ca otetul, dar macar nu mai miroase prin baie a otet. Acum fata a trecut la lustruit diveselor suprafete de prin baie. Presimt ca o sa mai folosesc praful asta de creta. Poate sunt extaziata pentru ca  noi nu folosim diverse solutii gen Cif sau altele,  asa ca praful asta mi se pare magic.

La capitolul de decoruri de Craciun va prezint bradutul facut dintr-o carte.

20181221_164920

E facut de fiica mea: biblioteca scolii s-a debarasat de o multime de carti vechi pe care ori le-a dat copiilor.

Unele cărți insa ar fi luat drumul gunoiului, asa ca bibliotecara a organizat niste ateliere creative unde au facut diverse lucruri pornind de la carti.

Daca aveti carti care altfel s-ar duce la gunoi si va tentează ideea de a face bradutul, aveti aici linkul.

 

6 réflexions sur “Decoratiuni cu praf de creta pe geamuri si alte decoruri de Craciun

  1. Ce frumos ai pictat ! O sa cumpar si eu creta, abia astept sa vad cum curata inoxul. Stii, eu am o pasta cumparata de la zepter pentru vasele mele si destul de piperata la pret. Poate ies mai ieftin daca curata bine si vasele astea.

    Aimé par 1 personne

    1. Geta, de cand am incercat-o, o folosesc la tot ce imi iese in cale: inox curata f bine: mi s-a ars o cratita, faianta, sticla patata de calcarul de la apa de dus, fiul si-a spălat bicicleta si se extazia ce bine o curata, tacamuri de argint. Cand eram mica citisem o nuvela cu cineva care cumparase vopsea aurie si vopsea prin casa tot ce prindea…asa si eu cu praful de creta 🙂

      J’aime

Laisser un commentaire